sâmbătă, 27 octombrie 2007

Peste umar...


Treceam intr-o seara cu o prietena pe Lipscani asa, de dragul plimbarii si de dragul unui capucino bun care intuiam ca ne asteapta la Arcade. Si cum mergeam noi si tot povesteam, ma rog ea imi povestea ceva, deodata se rupe filmul. Nu stiu ce a mai zis de la un anumit punct in acolo pentru ca a parut altceva in cadru care mi-a tulburat complet atentia. Acum, sa fie clar, eu nu sunt genul care sa se gandeasca la cai verzi pe pereti in timp ce vorbeste cineva cu mine. Si nici nu-mi fug ochii pe strada dupa barbati...ba din contra, de cele mai mult ori sunt atat de concentrata asupra gandurilor mele, ca nici nu-i observ. Dar de data asta...l-am vazut cum se apropie de la departare...inalt, cu parul plin de volum si in vant ca in reclamele de la "WASH&GO". Initial am avut impresia ca este cineva cunoscut, dar nu era. Am avut asa o senzatie ciudata ca totul se intampla cu incetinitorul auzeam ceva vorbe pe fundal, dar nu ntelegeam o iota. Si eu zambeam , el zambea, ma uitam ca fermecata in ochii lui mari, v-as spune si culoarea, dar nu imi amintesc, si ne apropiam...si am trecut unul pe langa celalalt uitandu-ne fix unul la celalalt si zambind. Ne-am mai uitat peste umar de vreo trei ori, amandoi in acelasi timp...si gata. Si ma gandeam apoi, daca ma trezeam din starea aia de "day dreaming" si fugeam dupa el si...ziceam ceva. Poate el era acel Fat-Frumos din basme si a trecut pe langa mine pe Lipscani, nu am facut nimic si PAC! s-a dus dracului orice sansa de "poveste ca-n filme". Bine ca mai ramasese o frimitura de ratiune in mine si nu am facut asta. DAr sunt tare curioasa cum ar fi reactionat el intr-o astfel de situatie, sau cum ar reactiona oricine. Nu mi-am asumat riscul de a afla, am ramas doar cu un moment dragut in minte.

joi, 18 octombrie 2007

Sinaia forever...franturi

Acum cateva saptamani weekend la munte cu fetele. Sinaia...Sinaia forever

Sinaia forever inseamna camere mici dar calduroase cu mobila putina si urata, dar esarfe colorate peste tot ca sa inveseleasca atmosfera. Fum de tigara in camera de e nevoie de zugraveala dupa, poze si plimbari toata ziua peste tot, cafea la Irish, cafea la Bulevard, vin fiert pe strada, alte "sucuri" in camera.

Sa fumezi in pat, sa scrumezi intr-o sapuniera verde si sa asculti muzica frantuzeasca de la doua casti mici de la un cd player aruncate intr-un pahar de plastic..."poate se aude mai bine asa". Sa cumperi cu disperare mingiute chinezesti care sar, cu speranta ca pana la urma o sa o nimeresti pe aia rosie care iti place tie mult...si ai geanta plina de mingiute de toate culorile, numai aia rosie nu iese. Sa canti, sa spui bancuri pana cand nu mai ai voce si putere sa te mai misti, haine aruncate peste tot in camera minuscula pentru cele patru fete care stau in ea...tot felul de lucrusoare de toate felurile peste tot...numai in dulap nu. Sa nu stii unde sa ascunzi sticlele si scrumiera mai repede si sa dai din maini cu disperare...sa nu se simta fumul...ca bate administratorul la usa.

Sa adormi cu Tamara fredonand "Try your wings" (Blossom Dearie)

Vreau la munte...



PS: asta nu e originalul...si nu e cantat de ea

duminică, 14 octombrie 2007

Un weekend de octombrie

Ieri, dupa ce m-am plimbat toata ziua prin casa in pijama, cu o cana de cafea in mana, m-am hotarat sa vad un film "My life without me". Si am plans de mi-au sarit ochii, cu lumina stinsa, jaluzelele lasate, singura in casa, cu un pachet de servetele in brate...si ce bine a fost! Mai pe seara am iesit la ceea ce initia fusese programat ca un pahar de vin, o seara linistita in Laptarie, dar s-a transformat intr-o seara de dans in B52...si ce bine a fost! Mi-am dat seama ca nu am mai facut asta si nu m-am mai distrat asa din liceu. Asadar mi-am propus ca de acum inainte sa ies la astfel de petreceri cel putin odata pe luna...mai des de atat nu cred ca o sa pot...dar decat nimic...


Azi...azi m-am trezit cu greu...m-am dat jos din pat aproape taras si am pierdut cam o ora si ceva in bucatarie si nu m-am lasat pana nu am baut tot ibricul de cafea. Si nu stiu ce mi-a venit dar am avut un chef nebun sa fac curatenie. Am mai si schimbat cate ceva, ca ma plictisisem ca totul sa stea la fel de atata timp. In timp ce faceam putina ordine pe la carti am gasit intr-o carte o foiae, cu cateva randuri scrise...nu are si data, dar stiu ca este undeva imediat dupa ce am dat BAC-ul. Nu stiu cum a ajuns acolo, uitasem complet de existenta ei. Stiu insa ca am scris-o intr-o seara in metrou, in drum spre casa.

"Sa mimezi efemer, in ploaie la Motoare, Sa joci carti pe porunci...in ploaie la motoare, sa te gandesti ca nu mai esti elev, sa cauti cu nostalgie in memorie anii de liceu...in ploaie la Motoare. "As da orice in viata sa mai pot reveni la acel moment in care credeam ca timpul il pot opri", un cantec numai al nostru. "Omul de zapada", trei cuvinte care inseamna mult"

Mi-am amintit atat de mult cand am citit randurile astea...zeci de imagini mi-au trecut prin minte in doar cateva secunde. Si cat de clara e in memorie ziua aceea. Cand ploua si terasa se golies, iar noi am tras masa sub streasina barului si am jucat mima, carti, am cantat, am inghetat de frig si parca nu ne venea sa credem ca s-a terminat liceul. Pana atunci parea ca momentul asta nu o sa vina niciodata. Ca o sa fim tot timpul noi, tot timpul la fel. Si acum suntem tot noi, dar nu mai suntem la fel si nu ne mai vedem zilnic si la scoala si dupa ore si in weekend. Acum strecuram intalnirile cum putem in programul uneori mult prea incarcat.

Nu am spus niciodata ca mi-e dor de liceu...de cand am terminat azi a fost prima data cand am simtit asa ceva.

Pot sa spun zambind ca mi-e bine...toamna asta parca e mai frumoasa ca altele

Pe fundal inca se mai aude Patricia Kass...o sa continuam cu muzica frantuzeasca

sâmbătă, 13 octombrie 2007

Eu cu mine intr-o zi de toamna

A venit toamna, e totul gri, e frig, ploua, e innorat si nimic nu ar putea sa ma faca sa ma simt mai bine decat toamna. Numai e soare, cald, verde si lumina, nu mai e parca aceeasi galagie si agitatie. Parca lumea e mai potolita si tace in resemnarea ei..ca a trecut vara. Ne pregatim de hibernare. Si e atat de placuta atmosfera. De ce urasc unii anotimpul asta si spun ca ii deprima, nu inteleg. Zilele trecute vorbeam cu un coleg de serviciu care se uita dubios la mine cand vedea ce ranjet tamp am pe fata ca stau si fumez o tigara afara, la racoare, infasurata in esarfa mea rosie...si admir cerul gri si picaturile de ploaie.
Colegul: "Urasc vremea asta!"
Eu: "De ce?"
Colegul: "Nu-mi place...vreau sa fie vara...sau macar sa vina primavara direct"
Eu: "Primavara e cliseu, infolerste tot, verdeata, natura renaste..BULLSHIT!!! Traim in Bucuresti...Tot gri o sa fie tot, numai ca e mai cald, miroase urat in autobuz si te bate soarele in ochi toata ziua"

Eu ma voi bucura in continuare de weekendul meu liber, de frig, de mirosul de toamna.

Cand eram mica, atunci cand venea toamna luam casetofonul mare, negru si vechi de la ai mei din camera il instalam frumos pe birou, luam singura caseta pe care o aveam cu Patricia Kass si acultam asta toata ziua cu ochii pe geam la ploaie sau la frunzele care cad din copacii...



O sa revin cu o insemnare mai tarziu sa va povestesc in ce mod minunat mi-am petrecut eu aceasta minunata zi (libera) de toamna :D

miercuri, 3 octombrie 2007

Daca pleci, pleaca informat!

Asta ne indeamna autorii studiului despre migratia fortei de munca romanesti in Uniunea Europeana, fenomen social care starneste interesul indeferent de perspectiva din care este luat in calcul. Grupul tinta al studiului este de aceasta data populatia de migranti si potentiali migranti la munca in strainatate, persoane tinere, educate, cu venituri peste medie. O mare parte dintre cei care pleaca la munca in strainatate ajung in slujbe ilegale din cauza lipsei de informare asupra procedurilor si conditiilor de munca de acolo. De multe ori se folosesc sutse de informare...informale...cum ar fi rude, venici, cunostinte, in locul institutiilor care pot oferi informatii corecte si concrete...
Ulterior cei alfati in aceasta situatie sunt preocupati de dobandirea unui statul de imigrant legal.
Potrivit studiului aproximativ 78% dintre romanii care doresc sa intre pe piata de munca europeana se documenteaza din astfel de suse informale.

Cam asta este, foarte pe scurt informatia care a fost prezentata azi la conferinta de presa suntinuta de Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni.

Oamenii astia au ceva interesant de zis...(pacat ca nu am reusit eu sa stau la toata conferinta)...pentru ca nu se mai vorbeste de "capsunari" ci de tineri capabili si cu un anumit nivel care totusi aleg sa plece...iar asta nu are cum sa nu aiba o influenta mare asupra fortei de munca de la noi. Este pacat...pentru ca eu cred ca se poate face ceva si aici.
M-a intrebat si pe mine cineva azi daca nu as pleca dupa ce termin facultatea...raspuns: "Nu!"
Si sunt sigura de asta...si sunt sigura ca nu o sa-mi schimb parerea.

Site-ul unde se gasesc mai multe informatii: www.lucratoriue.ro
si un blog... pe aceeasi tema lansat astazi... www.lucratoriue.wordpress.com