luni, 7 iulie 2008

Arta vs Vandalism

Am facut acum cateva zile un material despre arta urbana, material la care am lucrat cu mare placere. Inca de cand m-am gandit sa fac asta ma asteptam la tot felul de pareri si reactii. Ei bine, instinctele mele s-au dovedit cat de poate de bune. Ieri cautam materialul pe site sa le trimit linkul si persoanelor care apar si nu au avut cand sa-l vada la tv.
Mai jos e linkul, iar sub stire puteti vedea si comentarii primite de la stimatul telespectator.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=41480&c=61

duminică, 6 iulie 2008

Live de pe A2

Ieri, de ce imi era mai teama, de aia nu am scapat si nici nu imi pare rau.
Mai mult luata pe sus, m-am trezit pe Autostrada Soarelui. In mod normal cand auzeam de live negam vehement si fugeam ca dracu' de tamaie, dar ieri mai de curiozitate, mai obligat nu am mai facut asta.
Cand m-a chemat producatoarea si mi-a zis "pleci acum pe A2 si ai live la 2", m-am blocat. Nu am mai Zis nici da, nici nu. Ea imi tot spunea care e subiectul si repeta din doua in doua fraze "calm, da...calm, o sa fie bine...", nu de alta dar stia ca nu am antecedente in ceea ce priveste directul si cred ca oricum in momentul ala fata mea spunea tot :P
Pana la urma, cu un mare nod in gat si muuulte emotii, m-am trezit la locul faptei. Niciodata nu a trecut jumatate de ora mai greu decat jumatatea de ora de ieri...inainte de jurnal. Ma plimbam prin soare fumand si tot repetam in gand cam ce intentionam sa spun. Nu am reusit pana la urma sa ajung la o varianta clara pentru ca tot gaseam imbunatatiri si completari la text. Pe langa faptul ca muream de cald emotiile amplificau tot. Si cum in jur de 5 minute am stat la cadru in fata camerei simteam deja ca ma topesc si ma preling pe asfalt. Imi aduc aminte doar ca atunci cand producatoarea de teren mi-a spus ca mai sunt 10 secunde pana la mine mi-am spus "asta e...sa nu o dau in bara ca se duce dracu' tot!"
Urmatoarele 5 minute sunt o mare ceata. Nu imi mai amintesc mare lucru nici din timpul directului si nici minutele de dupa. Stiu doar ca m-am trezit fara casca si microfon, iar colegii radeau in jurul meu, dar nu stiu cum s-a intamplat restul Repetam doar foarte serioasa ca tremur si vreau o tigara. Apoi am vazut si eu inregistrarea...si am avut parte numai de reactii pozitive din parte colegilor si producatorilor, deci totul a mers mai mult decat bine, motiv pentru care am repetat experienta si azi, alt subiect, alta locatie insa :D si a inceput sa-mi placa.

Aseara m-am amintit de un subiect din iarna, cand am aflat de ceva, m-am dus acolo, am inghetat 3 ore...si apoi au tremis reporter sa faca directul pentru ca eu pe vremea aia nu prestam asa ceva. M-am ofticat foarte rau atunci, dar ieri si azi mi-am luat revansa :D