sâmbătă, 22 septembrie 2007

Noapte Alba

La noapte Bucurestiul va visa cu ochii deschisi Intre 22 si 23 septembrie bucurestenii sunt invitati sa petreaca o noapte magica, in care nimeni nu doarme, prima Noapte Alba a Bucurestiului.

Maratonul cultural include concerte in aer liber sustinute de Formatiile Zdob si Zdub si Proconsul, un moment in memoriam Luciano Pavarotti, concursuri si expozitii de grafitti cu 17 artisti din Germania, Bulgaria, Ungaria si Romania si focuri de artificii. Spectacolele de strada ne vor oferi o parada a mestesugarilor italiani, acrobatii ale grupului xtREme, experiente teatrale inedite si o explozie de culori provocata de personajele trupei de teatru Saltimbanco Italiano. Raul Dambovita va straluci in proiectii de lasere si lumini pe un ecran plutitor, Palatul Parlamentului va fi invaluit in proiectii iar Piata Constitutiei va gazdui Luminarium, o structura gonflabila compusa din labirinturi si tunele de lumina si culoare. De asemena, teatrele, galeriile si muzeele din capitala vor fi deschise pana in zori. Sarbatoarea nocturna se inscrie intr-un circuit cultural aclamat de europeni in ultimii cinci ani: Clubul European al Noptilor Albe din care mai fac parte Paris, Roma, Bruxelles, Madrid si Riga.

2 comentarii:

Alexandra Tomas spunea...

Cum prima ca au mai fost nopti albe?
Anyway am prins doar o vizita la arcul de triumf. Se vede frumos Bucurestiul de sus.
PS: Si n-ati venit sa ne vedeti..

Alexandra spunea...

este prima noapte alba a Bucurestiului...au mai fost nopti, noaptea muzeelor, noaptea institutelor culturale. Dar asta le-a depasit pe toate asa spectacol de 2 lei si asa organizare + sonorizare proasta...nu ma asteptam. Cel putin asta a fost in constitutiei. Si nu am venit sa te vad pentru ca nu am stat foarte mult :P
stii ca azi trebuia sa ma trezesc devreme..