vineri, 16 noiembrie 2007

Intre iarba si betoane

In ultima vreme problema spatiilor verzi din Bucuresti, sau mai bine zis problema distrugerii lor a devenit tot mai mediatizata datorita scandalului cu Parcul Bordei. Nu numai ca tot mai multe cladiri rasar peste tot, parca de la o zi la alta, dar nici parcurile care au mai ramas nu prea mai sunt asa de verzi ca in amintirea mea de cand eram copil. Tot mai multi afaceristi incearca sa puna mana pe diferite zone ale Bucurestiului si nu pentru a face un parc frumos ci pentru a face un sediu frumos pentru firma lor. Problema Parcului Bordei, care spun sincer nu am crezut ca o sa se rezolve intr-un mod favorabil pare acum sa fie pe drumul bun. Primarul Andrei Chiliman se opune cu tarie cedarii terenului omului de afaceri Constanda si pare hotarat sa il desfinteze pe Videanu, asa cum arata si comunicatul de presa alcatuit dupa o conferinta pe aceasta tema:

"Primarul sectorului 1, Andrei Ioan Chiliman, contestă modul în care Primăria Capitalei înţelege să rezolve problema Bordei, afirmând, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediului Primăriei Sectorului 1, că „Parcul Bordei nu este monedă de schimb pentru a satisface intersele unor oameni de afaceri”."

Dar parcul Bordei nu este singura zona cu o astfel de problema. Am citit un articol azi in Jurnalul National si nu mi-a venit sa cred. Este vorba de alte spatii verzi din Primaverii si Floreasca. Chiar daca teoretic legea interzice construirea in zonele verzi si utilizarea lor in alte scopuri, asta nu pare sa fie un argument suficient de solid. Calea Floreasca, colt cu Johann Strauss, pe malul Lacului Floreasca este una dintre zonele vizate de un grup de afaceristi. Cu intentii bune cum ii stim, ei vor sa contruiasca acolo sedii de birouri. Pentru asta au depus deja proiectul la Agentia de Mediu si mai au nevoie doar de un aviz favorabil.

Partea cu adevarat fascinanta abia acum urmeaza:

" "Deocamdată, dosarul a fost trimis la Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei pentru că nu au certificat de urbanism. Interesant este altceva, în momentul în care le-a fost comunicat că zona respectivă este verde şi nu poate fi distrusă conform noii legi a mediului, recent modificată, cei care au venit cu proiectul au spus că vor rezolva problema spaţiilor verzi, plantând iarbă în balcoanele apartamentelor de lux", ne-a spus Nicolae Rădulescu Dobrogea, preşedintele Eco-civica. "


Sa planteze iarba in balcoane...eee, ce parere aveti? Original, nu?


Articolul este foarte interesant. Il puteti citi integral aici: http://www.jurnalul.ro/articole/109051/parcurile-din-primaverii-si-floreasca-la-taiere

Sursa: Jurnalul National.

Niciun comentariu: